ГРОШІ ВІД КОЛЕГ

31.08.2019
30.08.2019
29.08.2019
28.08.2019
27.08.2019
21.08.2019
20.08.2019
Всі новини »

ТЕГИ

Суди закрили справу проти начальника відділення поліції, спійманого п’яним за кермом, та поновили на посаді

05 Квітня 2019

Тростянецький райсуд Вінницької області закрив справу проти начальника Крижопільського відділення поліції (Вінницька область) Вадима Гриньова, а Сьомий апеляційний адмінсуд поновив його на посаді. Про це написав Микита Панасенко на сайті «20 хвилин».

У ніч з 13 на 14 квітня 2018 року тодішній начальник Крижопільського відділення поліції Вадим Гриньов отримав протокол за нетверезе керування. Співробітникам інспекції з особового складу та патрульним він попався за кермом Mitsubishi Outlander. У протоколі патрульні написали, що в поліцейського був різкий запах алкоголю, нестійка хода та нечітка мова. Проходити огляд на стан сп’яніння начальник відділення відмовився.

Після службового розслідування Гриньова звільнили з лав правоохоронців. Але ненадовго.

Справа про п’яну їзду потрапила до Тростянецького райсуду. У суді Гриньов сказав, що п’яним не був і машиною не керував. А проходити огляд на тверезість йому нібито взагалі не пропонували. На засідання не приїхали ані свідки, ані патрульний, який складав протокол. Суддя Ігор Волошин зазначив, що не отримав ніяких доказів провини Вадима Гриньова: ні про те, чи був поліцейський п’яний, ані про його відмову від огляду. Відтак, справу закрили.

Після такого рішення райсуду Гриньов пішов до Вінницького окружного адмінсуду. Він подав позов на поліцію області з вимогою поновити його на роботі та виплатити гроші за вимушений прогул.

Представник Головного управління Національної поліції у Вінницькій області розповів в суді, що п’яним Гриньова таки ловили. Мало того, Гриньов ще і спробував тікати, але не вийшло. Після погоні начальник зупинився біля Крижопільського відділення поліції. У матеріалах справи написано, що тоді він уже не казав, що тверезий, а вибрав іншу тактику, заявивши, що він не був за кермом.

«Вказана подія не лише суперечить сутності і призначенню Національної поліції України, а й викривляє уявлення про інтереси громадянського суспільства на шляху до інтеграції нашої держави в європейську спільноту», — такою була позиція представника поліції області.

Під час засідання також показували кадри із нагрудних камер патрульних. На відео було зафіксовано такий діалог:

Поліцейський: «Я відчуваю запах алкоголю»;

Вадим Гриньов: «Я знаю…».

У відеоролику було видно, що саме Гриньов сидить за кермом, а також, як його зупиняли патрульні.

Врахувавши ці докази, суддя Інна Воробйова не взяла до уваги постанову райсуду про закриття справи проти Гриньова і його вимоги до поліції не задовольнили.

Після цього Гриньов пішов до Сьомого апеляційного адмінсуду з тими самими вимогами. Справу розглядали судді Віктор Гонтарук, Людмила Граб та Людмила Біла. У постанові цього суду вже немає згадок про нагрудні камери. Розглядали тільки протокол, який уже був скасований. Інших доказів провини екс-начальника вже чомусь не було.

В результаті суд скасував наказ про звільнення, поновив Гриньова на посаді та стягнув з поліції  середній заробіток за час вимушеного прогулу у розмірі 64,3 тис грн.

Водночас, не всі судді колегії в апеляції погодилися з таким рішенням. Суддя Віктор Гонтарук виклав окрему думку, згідно з якою Гриньова звільнили з поліції законно.

Суд призначив поновити поліцейського на посаді 17 січня 2019 р. На початку березня він подав декларацію за 2018 рік, зазначивши посаду начальника Крижопільського відділення поліції (в декларації також вказано автівку Mitsubishi Outlander). У прес-службі поліції повідомили, що Гриньов працює заступником начальника Літинського відділення поліції

Наразі обласна поліція направила матеріали на касаційний розгляд.

НАШІ ГРОШІ

НАШІ ГРОШІ

02.05.2024
01.05.2024
30.04.2024
29.04.2024
27.04.2024
26.04.2024
25.04.2024
24.04.2024