ГРОШІ ВІД КОЛЕГ

31.08.2019
30.08.2019
29.08.2019
28.08.2019
27.08.2019
21.08.2019
20.08.2019
Всі новини »

ТЕГИ

Тернопіль можуть ̶г̶р̶а̶б̶у̶в̶а̶т̶и̶ прибирати лише тернопільські

05 Березня 2019

СБУ вписалось за мерію, яка не хоче допускати до багатомільйонного прибирання вулиць заїжджих черкащан.

Дуже крута історія розгортається зараз в АМКУ. Йдеться про тендер Управління ЖКГ Тернопільської міськради на утримання вулично-дорожньої мережі міста на 2019 рік очікуваною вартістю 79,12 млн грн.

Черкаська фірма «Свій лад» Олександра Цибульського набила руку на прибиранні Черкас і захотіла розширити ринок аж до Тернополя. Мовляв, у нас є технології, виробничою базою обзаведемось на місці, орендувати прибиральну техніку – теж не проблема у випадку перемоги на тендері.

Однак мерія Тернополя вперлась проти «понаєхавших». Спочатку в тендерну документацію вшили «заточку» про те, що учасники тендеру повинні мати матеріальну-технічну базу  в Тернополі чи Тернопільському районі вже на момент тендеру.

Черкащани ту заточку знесли через АМКУ, оскільки вона однозначно дискримінаційна.

Однак мерія не здалась і заточку просто модифікувала – учасники повинні мати виробниче приміщення максимум в радіусі 20 кілометрів від Тернополя.

Оскільки мова йшла про ті ж яйця тільки в профіль, то і в АМКУ лишились на своєму – це дискримінація (докладніше про позицію Комітету розповіладержуповноважена Агія Загребельська).

Однак по ходу з’ясувалось, що міняючи шило на мило замовник ще й тишком-нишком вніс в ТД нову заточку стосовно досвіду працівників фірми-учасника. Відтак в АМКУ невдовзі відбудеться третій раунд.

А тепер до суті.

Під час розборок в АМКУ, тернопільський замовник доволі чесно повідомив, чому вони проти немісцевих. Мовляв, дороги у випадку ожеледиці треба прибирати швидко, а всі оці немісцеві без наявної тут і зараз техніки – це не дуже надійно.

«На жаль, Управління має негативний досвід при укладенні договору про публічні закупівлі щодо надання послуг з утримання вулиць та доріг м. Тернополя у період 2015-2016 років», – повідомили в мерії.

«Наші гроші» знайшли хто ж розбив мерії серце. Це була фірма «Теркомуналсервіс», яка у 2015-2016 роках отримала від мерії підряди на утримання доріг міста на 55,41 млн грн. Це була місцева фірма, але вона все-таки мала «зальотний» душок. Її власник Ігор Швець вів спільний бізнес з заступником мера Луцька Корчаком. А у Тернополі заступником мера був Стемківський, що раніше також був заступником мера Луцька разом з Корчаком. Тобто у цьому трикутнику є натяк на те, що «луцькі» у 2015-2016 отримали шматок пирога у Тернополі.

Судячи по місцевим ЗМІ, «Теркомуналсервіс» тоді, м’яко кажучи, не дуже добре справився зі снігом на дорогах, тож наприкінці 2016 року «луцького» Стемківського відсторонили від безпосереднього впливу на підряди по прибиранню доріг Тернополя.

Новим підрядником відразу стала фірма «Авакс проф» Олександра Ярмоленка. Це вже щирий тернополець, дружина якого працює заступникомначальника відділу охорони здоров’я та медичного забезпечення Тернопільської міськради. А сама фірма, звісно, теж грає за прийнятими правилами гри. Наприклад,  поліція вела кримінальне провадження щодо ремонту вулиць у местечку Шумськ, які виконував «Авакс проф». Хоча точніше НЕ виконував, але отримував мільйони за НЕвиконаний ремонт.

І ось саме через цих прекрасних бізнесменів тернопільська мерія не тільки сама заточує торги, але ще й заручилась підтримкою місцевого управління СБУ. Чекісти теж повідомили АМКУ, що у них є сумніви щодо можливості черкаського «Свого ладу» прибирати вулиці в Тернополі, і також наголосили на посттравматичному синдромі, отриманому мерією через «луцький» «Теркомуналсервіс».

Однак у ці перестороги віриться не дуже.

Пам’ятаєте як тернопільська фірма ТОВ «БМБуд» торік отримала від Служби автомобільних доріг у Тернопільській області 26 мільйонів гривень завдяки абсолютно протизаконному і хамському розпилу? Тоді САД розділила кілька доріг на умовні ділянки по 40 метрів, що дозволило визначити вартість ремонту кожної цієї ділянки на суми до 200 тисяч гривень, і відповідно – не проводити відкриті торги, а просто віддати «БМБуд» без конкурсу 27 мільйонів гривень, подрібнені майже на дві сотні малесеньких угод.

Тоді було дуже багато шуму, цілий міністр інфраструктури Омелян вимагав розігнати Тернопільську САД. Але… Керівник Тернопільської САД Богдан Юлик залишився на посаді, і «БМбуд» продовжив тендерити рідну Тернопільщину, менше ніж за рік отримавши підряди на 585 млн грн.

І не кажіть, що міністра обламали через те, що Богдан Юлик – це син Івана Юлика, якого після Майдану призначили керувати Управлінням СБУ Тернопільської області, а проти СБУ у міністра кишка тонка.

Ні. Просто Тернопіль можуть ̶г̶р̶а̶б̶у̶в̶а̶т̶и̶ прибирати лише тернопільські. Це не корупція, а давній звичай – свій до свого по своє.

НАШІ ГРОШІ

Tеги |

НАШІ ГРОШІ

17.04.2024
16.04.2024
15.04.2024
14.04.2024
12.04.2024
11.04.2024
09.04.2024
08.04.2024