ГРОШІ ВІД КОЛЕГ

31.08.2019
30.08.2019
29.08.2019
28.08.2019
27.08.2019
21.08.2019
20.08.2019
Всі новини »

ТЕГИ

Будкомбінат Ради відхрестився від відгуку з «Уркаїною», наданого «микитасями» на торги за 600 мільйонів

18 Червня 2018

У ДП «Державний будівельний комбінат» Управління справами Апарату Верховної Ради України (ДБК) відсутня інформація щодо укладеного договору між ним та ТОВ «Спецбуд-Плюс», на який посилалась приватна фірма, надаючи відгук на угоду на торги щодо реконструкції Шулявського шляхопроводу на очікувану суму 608,57 млн грн.

Про це йдеться у відповіді ДБК на інформаційний запит ГО «Антикорупційний штаб». Активісти направили запит після публікації «Нашими грошами» новини «Микитасі» дали підроблений відгук з «Уркаїною» та довідку чужої фірми на торги за 600 мільйонів по Шулявському мосту».

В ній йшлося, що КП «Дирекція будівництва шляхово-транспортних споруд м. Києва», розглянувши тендерні пропозиції на торгах щодо реконструкції Шулявського шляхопроводу, із чотирьох фірм, що подали пропозиції, до аукціону допустили лише дві – ТОВ «Північно-український будівельний альянс» і «Спецбуд-Плюс».

При цьому тендерний комітет під керівництвом першого замдиректора підприємства Р.Лісневського не відреагував на низку розбіжностей в документах «Спецбуд-Плюс».

Зокрема, компанія принесла аналогічний договір субпідряду за 2012 рік із ДБК про будівництво розв’язки на Печерську на замовлення «Дирекції будівництва шляхово-транспортних споруд м. Києва». До нього вона додала недатований позитивний відгук про виконання робіт. Однак підписи тодішнього директора ДБК Віктора Аніна під цим договором і відгуком візуально дуже відрізняються. Крім того, у шапці офіційного бланку ДБК, на якому надруковано відгук, помилково написано «Уркаїни» замість «України».

Відповідаючи на інформаційний запит, директор ДБК Анатолій Серпутько, крім відсутності інформації щодо згаданого договору, зазначив, що бланк, на якому виготовлений відгук, не є та не був офіційним бланком підприємства, а через відсутність на ньому дати та вихідного номеру є підстави говорити про те, що відгук не має відношення до ДБК.

Реагуючи на прохання ГО «Антикорупційний штаб» надати їм копію журналу обліку кореспонденції, в якому відображена інформація про надання відгуку «Спецбуд-Плюс» на виконання будівництва розв’язки на Печерську (на шляхопроводі через вул. Набережне шосе на підході до моста Патона з бульвару Дружби народів), в ДБК відповіли, що не зможуть цього зробити, оскільки закінчився 5-річний термін зберігання журналу в архіві.

«Наші гроші» також повідомляли, що «Спецбуд-Плюс», подаючи документи на тендер щодо Шулявського шляхопроводу, чомусь разом із копією свого лютневого звіту про Єдиний соціальний внесок завантажив завірену ним же копію лютневого звіту про ЄСВ іншої юридичної особи – ПрАТ «Укренергомонтаж».

Наразі «Дирекція будівництва шляхово-транспортних споруд м. Києва» оголосила про намір укласти договір щодо реконструкції Шулявського шляхопроводу з ТОВ «Північно-український будівельний альянс». У випадку якби «Спецбуд-плюс» не було допущено до торгів, то тендер довелось би відміняти через відсутність мінімум двох допущених компаній до участі в відкритих торгах.

Нині київський «Північно-український будівельний альянс» належить Андрію Якусевичу – позаштатному помічнику нардепа з «Волі народу» та екс-президента держкорпорації «Укрбуд» Максима Микитася. А в 2016 році фірму було записано на белізьку «Ніретта Бізнес Лтд».

Засновником столичного «Спецбуд-Плюс» є белізький офшор «Міуріт Бізнес Лімітед», а кінцевим бенефіціаром – директор Олександр Єфімчук. До лютого керівником був повірений «Miurit Business Limited» Михайло Бородавко.

Зараз Бородавко очолює «Укренергомонтаж» Артема Лескова, чий звіт «Спецбуд-Плюс» завантажив разом зі своїм і чиїм замовленням «Північно-український будівельний альянс» підтвердив свій досвід.

Також Бородавко через белізьку «Ніорт Інвест Лтд» володіє ТОВ «Будівельні мережі», яке раніше належало Юрію Пелиху – секретарю правління ПАТ «Будівельна компанія «Укрбуд» зі складу вищезгаданої держкорпорації «Укрбуд». Торік заступником Пелиха там був інший помічник Микитася – Сергій Якусевич. Це брат вищезгаданого власника «Північно-українського будівельного альянсу» Андрія Якусевича та підписант ТОВ «Укрбуд Девелопмент», яке Микитась вказав у своїй декларації.

Два інші підприємства, яких не допустити до торгів, це ТОВ «Мостострой» маріупольського бізнесмена Михайла Беккера та ТОВ «Альтіс-Спецбуд» Олександра Глімбовського, тестя екс-голови Державної фіскальної служби Роману Насірова.

30 травня в АМКУ відбувся розгляд скарги «Мостосрою». Фірму відхилили за претензії до банківської гарантії та неподачу невід ємних додатків до угоди щодо аналогічного досвіду. АМКУ погодився з правомірністю рішення замовника. При цьому «Мостострой» вирішив взагалі не оскаржувати допуск конкурента з підробленими документами, відтак «Спецбуд-Плюс» залишився допущеним до тендеру.

НАШІ ГРОШІ

НАШІ ГРОШІ

18.03.2024
17.03.2024
15.03.2024
14.03.2024
13.03.2024
12.03.2024